Om

SÅ BÖRJADE DET…

Som liten flicka i Barcelona älskade jag att spela piano. Jag började som femåring att klinka på tangenterna, fortsatte sedan i musikskola och var säker på att det var musik jag ville satsa på i livet. Men timmarna av övning vid pianot var alldeles för roliga – och blev alldeles för många. Jag skadade mina handleder av belastningen och blev tvingad att lägga musikkarriären på hyllan. I samband med det väcktes också mitt intresse för hälsa.

Hade jag kunnat undvika att skada mina handleder om jag använt dem på ett annat sätt? Ja, om jag då haft kunskaper i Alexanderteknik så hade jag också kunnat undvika belastningsskadorna jag fick.

FRÅN BARCELONA TILL STOCKHOLM

Sverige kom jag första gången till på Interrailkort 1992. Olympiska spelen skulle gå av stapeln i Barcelona, jag ville slippa ifrån invasionen av staden och hade länge varit nyfiken på det där vackra landet längre norrut. Efter den där första resan till Sverige visste jag att jag ville bo och arbeta i Stockholm, och så blev det. Men först levde jag i London en tid, där jag bland annat utbildade mig i Alexandertekniken under tre år på The Constructive Teaching Centre. Rektor Walter Carrington – en fantastiskt inspirerande och vital man – var då i 90-årsåldern och en av få kvar i världen som hade studerat direkt för F. M. Alexander.

I dag delar jag min tid mellan att arbeta med Alexanderteknik, Easy Movements, Smartsim och språkundervisning.

Jag är medlem i Kroppsterapeuternas Yrkesförbund i Sverige och arbetar efter etiska regler, har tystnadsplikt och är ansvarsförsäkrad.

UTBILDNINGAR

Alexandertekniken läste jag på heltid under tre år på The Constructive Teaching Centre, London. Jag är medlem i STAT – The Society of Teachers of the Alexander Technique, en certifiering för de som fullgjort sin utbildning och den förening som har störst medlemsantal i världen.

Institute of Swimming i London utbildade jag mig till simlärare under hösten 2008. Sedan dess har Smartsim utvecklats utifrån Alexanderteknikens principer.

Jag utbildade mig på Axelsons Gymnastiska Institut till friskvårdsmassör, och sedan fortbildade jag mig även till massageterapeut. Jag är certifierad massör av Branschrådet Svensk Massage.

Jag gör nu mitt praktikår i utbildningen till Rosen Easy Movements instruktör efter att ha gått grundutbildningen på Axelsons Gymnastiska Institut.

Jag är dessutom utbildad tolk och översättare med särskild utbildning i pedagogik, med examen från Universitat Autonoma de Barcelona.

 

 

 

 

©balans de mar

Advertisements