Om Esther

SÅ BÖRJADE DET…

Jag började som femåring att klinka på tangenterna, fortsatte sedan i musikskola och var säker på att det var musik jag ville satsa på i livet. Men timmarna av övning vid pianot var alldeles för roliga – och blev alldeles för många. Jag skadade mina handleder av belastningen och blev tvingad att lägga musikkarriären på hyllan. I samband med det väcktes också mitt intresse för hälsa.

Hade jag kunnat undvika att skada mina handleder om jag använt dem på ett annat sätt? Ja, om jag då haft kunskaper i Alexanderteknik så hade jag också kunnat undvika belastningsskadorna jag fick.

I London utbildade jag mig i Alexandertekniken under tre år på The Constructive Teaching Centre. Rektor Walter Carrington – en fantastiskt inspirerande och vital man – var då i 90-årsåldern och en av få kvar i världen som hade studerat direkt för F. M. Alexander.

Idag delar jag min tid mellan att arbeta med Alexanderteknik, Rosenmetoden, Rosenrörelser – Easy Movements och språkundervisning.

Jag är medlem i Kroppsterapeuternas Yrkesförbund i Sverige och arbetar efter etiska regler, har tystnadsplikt och är ansvarsförsäkrad.

UTBILDNINGAR

Alexandertekniken läste jag på heltid under tre år på The Constructive Teaching Centre, London. Jag är medlem i STAT – The Society of Teachers of the Alexander Technique, en certifiering för de som fullgjort sin utbildning och den förening som har störst medlemsantal i världen.

Jag utbildade mig på Axelsons Gymnastiska Institut till friskvårdsmassör, och sedan fortbildade jag mig även till massageterapeut. Jag är certifierad massör av Branschrådet Svensk Massage.

Jag har också utbildat mig till Rosenrörelser – Easy Movements instruktör på Axelsons.

Under flera år har jag gått grundutbildningen till Rosenterapeut på Axelsons och HumaNova. Nu gör jag mitt praktikår då jag ska ge behandlingar, ta handledning och egna behandlingar.

Jag är dessutom utbildad tolk och översättare med särskild utbildning i pedagogik, med examen från Universitat Autonoma de Barcelona.