Aqua Wellness

AQUA WELLNES ger en känsla av

harmoni och välbehag

i både kropp och sinne.

Aqua Wellness är…

en djupavslappnande behandling i varmt vatten som ger en underbar frihetskänsla i kroppen. Det är en unik upplevelse, en kombination av massage, meditation och mjuka rörelser som skapar ett härligt flow. Behandlingen frigör muskelspänningar, ökar rörelsefrihet och kroppsmedvetenhet. Den kan även hjälpa dig att låsa upp känslomässiga blockeringar. 

Aqua Wellness är något för dig som gillar att vara i vatten. Den fantastiska känslan av att bli buren och vägledd nästan viktlöst i varmt vatten skapar en härlig fridfullhet och harmoni. I detta utrymme av absolut vila och närvaro kan tankarna tystna och en meditativ känsla av avslappning uppstå. Det blir en djup själslig upplevelse.


Efter en behandling i Aqua Wellness

känns kroppen mjuk och avslappad.  


Aqua Wellness skapades av Martina Nirvano Schulz och Kaya Femerling i Tyskland under 80-talet när de utforskade hur olika rörelser i vatten får oss att slappna av, släppa spänningar och öka rörligheten i kroppen. I början kallades den ”Oceanic Aqua Balancing” men 1998 byttes namnet till Aqua Wellness som även speglar behandlingformens välgörande effekter på hälsan.

Aqua Wellness är godkänd av Skatteverket som avdragsgill friskvård så du kan använda ditt friskvårdsbidrag från din arbetsgivare.

BEHANDLING

Vi inleder med ett kort samtal där du får veta hur behandlingen går till och där vi bestämmer om något behöver anpassas enligt dina eventuella behov och önskemål. Behandlingen utförs både över och under vatten men kan anpassas till att utföras endast med ansiktet över vattenytan om du av någon anledning känner dig obekväm. 

I den första fasen av behandlingen får du med stöd av kuddar flyta omkring viktlöst över det varma vattnet samtidigt som jag masserar dina armar och fötter. Därefter för jag runt kroppen med mjuka rörelser som förlänger, sträcker ut och roterar kroppen för att frigöra spänningar. 

När du är djupt avslappnad och om så önskas inleder jag sedan undervattensfasen. Med en näsklämma för näsan för att inte få in vatten, guidar jag sedan din kropp ner under vattnet med mjuka dansliknande rörelser. Omgiven av varmt vatten som stöd får kroppen möjlighet att öppna upp och befrias. I den lugnande meditativa känslan som uppstår får du en djupare kontakt med dig själv och dina känslor. Det blir en inre resa där tid och rum försvinner för en stund.  

Behandlingen avslutas med en integrationsfas där du får landa med fötterna på botten och varsamt återvända till här och nu.

PRAKTISKA RÅD

Jag rekommenderar dig att du bara äter något lätt precis innan behandlingen och dricker mycket vatten efter behandlingen. Planera din dag så att du har lite ledig tid efter behandlingen för att integrera upplevelsen och njuta av lugnet och avkopplingen du har fått. 

I det inledande samtalet kommer jag ställa frågor om din hälsa så att jag vet hur jag ska anpassa din behandling. I princip kan alla njuta och dra nytta av behandlingar i Aqua Wellness men i vissa fall är det inte lämpligt,  t.ex. om du har öppna sår, infektioner eller öroninflammation.

Kontakta gärna mig om du har några frågor eller funderingar kring behandlingen så kan vi tillsammans avgöra om denna behandling passar dig just nu.


Jag känner mig lugnare och mer närvarande i kroppen.

Hanna P.


Jag kunde verkligen slappna av med de mjuka rörelserna. Tack Esther!

Isabel E.


En fantastisk upplevelse, otroligt avslappnade!

Daniel B.